diumenge, 20 de setembre del 2015

27S Eleccions a Catalunya


D'aquí a uns dies, el 27/09/2015 haurem de decidir si volem o no començar el camí cap a la independència. És per això i no pas per un altra cosa que un director general d'una gran empresa ha fet un discurs en la línia dels cacics andalusos: «Si votais al Frente Popular las conscuencias seran desastrosas». No calen més comentaris.

També per això la Federació Espanyola d'Entitats Financeres, els grans bancs, aquells que no van tenir problema en vendre preferents a gent no preparada i a gent confiada, aquells als que hem hagut de rescatar amb els nostres diners, també ens auguren un futur desastrós.

El cert és que a alguns bancs internacionals se'ls fa la boca aigua si algun d'aquest bancs decideix anar-se'n de Catalunya, podrien oferir una recuperació d'hipoteques i fons d'estalvi segurament amb molt millors condicions que les que tenim ara, això acabaria provocant una crisi en aquestes entitats i ho saben. No s'aniran, no poden.

Tanmateix això ho dic jo i em podeu creure o no però si voleu por us puc donar un altre: Si no avancem cap a la independència Espanya aplicarà les normes de la victòria, suspendran sí o sí el Parlament català i la Generalitat, es frenaran totes les inversions, les poques que hi ha en marxa, i per suposat no s'iniciaran d'altres, com el famós corredor del Mediterrani.

Doncs com ara ja en tenim por a tot, ens hi podem oblidar i veure quines opcions tenim:

PP i Cs: Si voleu una «España unida» i que els catalans paguem la factura aquestes són les vostres opcions. No us enganyeu, no hi ha diferència, bé crec que una però això per a les generals, si no vaig errat en Rivera sap anglès, en Rajoy ... no, definitivament no.

Catalunya sí que és pot: El què? anar a Madrid a que ens espeterneguin el cul com sempre? És l'opció federalista d'esquerres, diuen que si guanyen ells, a Espanya, canviaran la constitució i Catalunya serà un estat federal dins Espanya ... Sí ets d'esquerres i tens prou paciència aquesta és la teva opció. Quan se t'acabi la paciència avisa que parlem.

UDC: Sols se m'acudeix una frase: Descansi en pau. En una altra situació diria que és el vot ideal per a aquell que sentint-se de centre-dreta o dreta vol que Catalunya sigui un estat federal dins Espanya. Però tal com estan les coses no us recomanaria votar-los, no pel que defensen sinó perquè com a partit parlamentari no tenen cap futur. Ho sento.

Junts pel sí: D'acord a mi no m'acaba d'agradar en Mas però avui per avui és el líder indiscutible del centre-dreta català i si tinc clara una cosa és que per a cap projecte d'estat, fins i tot per un estat federal, cal que hi siguem tots, (en genèric) dreta i esquerra. I com que tenim a Romeva, Forcadell, Casals i Junqueras tinc la sensació que l'amic Mas no farà, no podrà fer, un pas enrere; a més ara ja no té al Duran dient-li «això no va bé»

CUP: De debò, són el futur de l'esquerra catalana, comparteixo amb ells moltes idees però d'altres importants no. Si et sents d'esquerres, anticapitalista i vols la independència de Catalunya, si el cos o l'ànim no et permet votar en Mas, vota'ls, trobarem punts d'acord per arribar a la independència, han demostrat per activa i per passiva que són uns grans negociadors.

No cal que us digui a qui votaré, crec que l'he dit altres vegades i es dedueix clarament del que escric, el que sí us demano als que dubteu, als que teniu por és que penseu que tots els canvis tenen riscos però no moure's és abocar-se al fracàs. Si us il·lusiona sols que sigui una mica el tirar endavant aquest país, voteu o Junt pel sí o la CUP, voteu independència.