dimarts, 15 de setembre del 2015

Una de fills de puta


No volia posar-me, públicament, en el tema dels exiliats sirians però veure segons quins comentaris i la resposta d'Europa m'ha empès a fer-ho.

Quan la gent surt del seu país empesa per una situació precària, per una guerra o per un desastre natural pensar que posant una tanca els mantindrem a ratlla és afirmar categòricament que un és un babau, curt de gambals i idiota, a més d'un fill de puta. Aquesta gent passarà, trigarà més però passarà, l'hem vist a Ceuta i Melilla, a les «pateres» o «cayucos» i el veurem a Hongria no ho dubteu. Les tanques no serveixen, punt.

Llavors, seré clar i dur, sols queden dues opcions, una és obrir les portes i deixar-los passar, encarar la situació i trobar solucions, però d'aquest parlaré més endavant. L'altra ser tan fills de puta com ho hem estat per posar tanques però més intel·ligents i matar-los, sí, matar-los disparar sobre qualsevol pobre desgraciat que salti les tanques, enfonsar els vaixells plens d'exiliats sense pensar-hi. Serem uns fills de puta, sí, però el problema estarà solucionat.

Molts us vau impressionar amb al foto del nen mort a la platja, he de reconèixer que jo no, o no tant que d'agradar no em va agradar, acostumo a ser molt fred mirant imatges i sovint em pregunto moltes coses sobre la imatge.

Els pensaments però sí m'impressionen i el que em va impressionar van ser les declaracions del pare del nen, no va perdre un fill, va perdre tota la família i va rebutjar l'asil que el van oferir, volia repatriar els cadàvers de la seva família i tornar a casa. Per a quina merda volia ser asilat si allò que volia salvar, la seva família, l'havia perdut. Felicitats, ja en tenim uns quants papers per ficar-nos-els pel cul.

Vaig llegir un rètol que deia aproximadament «mentre que hi hagi gent aquí en atur cap emigrant». Bé, comencem qui ho penjava te família d'origen emigrant, de sudamèrica per ser més exactes, a més sé positivament que és fill d'emigrants, com ho sóc jo. Ho sento però que un fill d'emigrants amb família emigrant hauria de ser prou intel·ligent per saber que la frase dels collons inclou la seva família al complert. Dit d'una altra manera, cap emigrant és cap emigrant, sense excepcions i si estàs d'acord amb la puta frase fes la maleta i ves-te'n.

Deia que parlaria de la primera opció, deixar que entrin. Sí, ho sé, un munt de gent de cop, no sabem on posar-los no sabem com els hi donarem de menjar, no sabem ... no sabem res. Però hi ha una cosa clara quan «els de fora» venen armats a continuació la misèria l'envaeix tot. Però quan venen famílies, gent que fuig d'una guerra, com ara, després del xoc inicial sempre es troben solucions, sempre.

Aquesta gent, la majoria, tornaran al seu país tan bon punt puguin, els que es quedin, menys dels que ens pensem, començaran el llarg procés d'integració, un procés que, no ens enganyem encara estem fent els fills d'emigrants.

I per acabar, la història, tota Europa ha patit l'exili, gent desplaçada per les guerres mundials i la guerra civil espanyola i no hi ha cap seguretat que no l'haurem de tornar a patir. Si ara obrim les portes, si arriba el moment, desitgem que no, sempre hi haurà una part dels hereus del refugiats d'avui que recordaran que un dia els vam acollir. Però si avui decidim ser un fills de puta i tanquem les portes aviseu els vostres fills i que ells avisin els seus fills, arribada l'hora no esperem cap ajut. No ens el mereixerem.