dimecres, 18 de febrer del 2009

Adéu Facebook

Ho sento, ho sento perquè havia reprès el contacte amb alguna gent de fa molt temps, ho sento perquè tot i no ser un sistema on em mogués amb comoditat em semblava que, per algunes coses, podia ser interessant.

Però mai no acceptaré que algú tingui la santa barra de dir que els meus records, els vostres records, són propietat d'algú que tan sols ha barrejat unes quantes eines per fer una pàgina de contactes socials.

Així doncs avui m'he donat de baixa de Facebook, no sé si encara veureu el meu perfil però si és així estarà totalment desactivat. Facebook ha mort.

13 comentaris:

Eli ha dit...

Upsss... la veritat és que jo no tinc massa clar tampoc això del facebook, però és que estic trobant tant gent que... em sabrà greu també donar-me de baixa... però vaja, allà esta... a veure que passa!

Unknown ha dit...

calma i tranquilitat que sembla que es "retracten":
http://blog.facebook.com/blog.php?post=54746167130

de totes maneres, haurem d'anar "al tanto".

Joana ha dit...

Si que sembla interessant per algunes coses, la veritat jo no el faig servir gaire i això de penjar fotos i coses no ho he fet, pel mateix motiu que tu et dones de baixa, no em sembla gaqire ètic que qualsevol pugui fer amb les meves fotos i records el que li dongui la real gana.

Ferran Porta ha dit...

El següent seré jo...

Salut.

Lluna ha dit...

Vaig estar rumiant els efectes del facebook i finalment fa uns mesos em vaig donar de baixa. Crec que no hi ha cap filtre que protegeixi la nostra intimitat. I qualsevol persona pot posar fotografies de qui vulgui i amb l'estat que vulgui.

Molta gent no enten que amb 25 anys no pugui formar part de la red més social que hi ha actualment. Però cada dia hi ha més queixes...
Per mi facebook també ha mort :)

Striper ha dit...

No crec que a cap lloc de la xarxa no estem controlats , jo tampoc l'entenc ni el faig servir gaire.

Anònim ha dit...

Encara que ho esborris tto Facebook segeueix tenint drets sobre tot!

I que més dona?
Cada dia 600.000 persoens es donen d'alta... tú creus que es fixarán amb tú??

Que més dona??? Si més no vigila que publiques i ya ta!

Judit ha dit...

Sembla que ja han rectificat... tot i així, no fa gaire gràcia no...

Josep B. ha dit...

A tots: La meva decisió és meva, el fet d'explicar-ho és, sobretot, perquè aquells amb qui tenia contacte en ambdós llocs sàpiguen perquè ja no hi sóc. La decisió de quedar-se o anar-se és personal i no criticaré a ningú per quedar-se.

Eli: Has de valorar si per a tu és una eina prou important com per acceptar les disculpes de l'amo de Facebook.

Lant: No és qüestió de nervis, és qüestió de cabreig, de fet no em crec la bondat de la seva marxa enrera.

Joana: El fet de poder penjar fotos és una de les virtuts del facebook, sempre i quan la propietat de les mateixes sigui teva, cosa que volien trepitjar.

Ferran: Fins i tot pensava que te m'hauries avançat ;)

Somiant: Sempre ens trobem el mateix, si no segueixes la gran massa sembla que et perdis alguna cosa, però sovint et trobes que no és tant, d'aquí a uns anys alguns ja no es recordaran del Facebook. Us sona alguna cosa anomenada Twitter que anava a desbancar els blocs?

Striper: La veritat és que internet, en general s'ha convertit en un autèntic maldecap per als que volen controla la informació. De totes maneres el problema en aquest cas no és estar controlat és que algú consideri que allò que és teu és seu.

Glam: No pas, si apareix una imatge meva o un text meu els puc denunciar per robatori, això ja ha passat, per això miren de posar clàusules d'aquest tipus.

LLuNa: Han rectificat pel nombre de baixes que han tingut en pocs dies, i sols per buscar com donar-li la volta per colar-la de nou.

Núr ha dit...

mmm... i allò que la informació que hi havies penjat fins ara encara és seva, per molt que et donis de baixa...? aix... ara entenc la davallada d'amic! sempre sabré on trobar-te! ;)

Sara Maria ha dit...

Arreu estem controlats i guarden els nostres arxius... I molts no ho diuen... És qüestió de controlar que hi penges i que hi dius. De saber que vols que sapiguen de tu i que vols que tinguin de tu.

Ana ha dit...

Donar-se de baixa no implica que esborrin el teu perfil ni res de tot el que tenies en ell (fotografies, amics, dades diverses....). Jo em vaig donar de baixa fa més d'un any per causes diverses i fa 3 o quatre mesos vaig decidir donar-me d'alta un altre cop per altres causes.
Vaig tornar a omplir tot el formulari (des de zero) i, un cop ja tenia el meu compte, vaig veure que tornava a tenir el meu perfil exactament igual a com l'havia deixat un any abans!! (Suposo que va reconèixer la meva adreça de correu o alguna cosa, això amics informàtics ho sabreu millor que jo).
Diria que això de guardar un prfil un cop t'has donat de baixa, i ha passat tant de temps és il·legal... però per mi és una bona eina per estar més aprop dels meus, així que em vaig baixar els pantalons. Què hi farem...

Josep B. ha dit...

Núr, Sara, Ana: La informació no és pas seva, aquesta és la diferència, altra cosa és que no la esborrin en donar-te de baixa, això fins i tot es podria interpretar com un benefici (caldria discutir-ho, si mé no el com es fa). A Second Life si et dones de baixa et mantenen el perfil, i les propietats, durant un temps (crec recordar sis mesos) per si et repenses.

Molt diferent és que ells puguin disposar de tot això com vulguin que és el que pretenien els de Facebook i és el que no penso acceptar.

És veritat, estem controlats arreu, però una cosa és que sàpiguen qui sóc, altra és que em robin el que és meu.