dimarts, 27 de gener del 2009

Troballa accidental (Explicació)

No sé que em passa que quan tinc una idea em costa trobar-ne la manera d’expressar-la. Ja em va passar amb “Bella Lola” tot i que en aquest cas la història se m’havia podrit de tant donar-li voltes.

En aquest cas sé que vull fer, a més penso que podria enllaçar-ho amb alguna altra història d’aquestes que vaig fent a retalls. És curiós, se’m donen millor els pedaços que no pas les històries llargues i continuades. Tornant a “Troballa accidental” m’hi trobo que tinc una idea que donaria per molt. S’obren tantes incògnites que fins i tot em superen.

Qui eren aquests éssers? D’on venien? Per què feien aquest viatge? Què passaria el dia que se’ns comuniqués que hi ha una nau extraterrestre parada entre Mart i la Terra? Com podríem esbrinar la seva història i els seus mitjans de comunicació?

Estic segur que si passés això hi hauria un munt de voluntaris de totes les ciències disposats a remenar, estudiar, cercar, repensar, imaginar, suposar, esbrinar ... Se’m dispara la imaginació sols de pensar-ho.

El problema és que no en tinc tots els coneixements que calen per fer una història fidedigna, a l’hora és possible que un relat massa tècnic avorreixi. També he de dir que el fil argumental el tinc clar, diàfan ... Bé, això de diàfan és un dir, realment el que veig és tota la història, sense detalls, potser amb errors tècnics, deguts a la meva desconeixença sobre determinats conceptes.

També tinc clara la història dels viatgers, aquesta si que pot ser més lineal, més manejable, menys tècnica i fins i tot més romàntica (Rés d’enamoraments, parlo de romanticisme literari, fatalista.) Així que la part que explicaré serà l’epopeia d’una espècie diferent a la nostra en un viatge per l’espai. De totes maneres i per posar-nos en situació deixeu-me que us faci uns quants apunts sobre l’espècie i el motiu del viatge.

Ells anomenaven el seu planeta Shan, la seva estrella o sol se’n deia Unr. No ón una espècie humanoide, si tenen cap versemblança amb res conegut nostre seria amb els cefal·lópodes. Disposen de dos ulls, entesos com a òrgans capaços de captar la llum, dos extremitats que farien les vegades dels nostres braços i altres tres que farien de cames.

Per comunicar-se entre ells no ho farien oralment, tot i que disposen d’una boca per menjar i respirar, sinó que ho farien per contacte i vibracions, a través d’altres tres apèndixs que podrien haver estat originàriament tentacles, com els cinc esmentats abans. Serien absolutament carnívors, tot i que es tractaria de ramaders, no pas de caçadors.

Són una societat molt avançada en tecnologia i ciència. El sistema de govern en línies generals, seria similar a la democràcia assemblearia. No aprofundirem més en el sistema polític per no avorrir.

Sols queda un petit detall. Per què un viatge tan llarg? Unr està fluctuant, els astrònoms i físics estan d’acord, tot i que no saben quan Unr està a punt de convertir-se en una nova. I això sols significa que la vida a Shan desapareixerà. La nau arribada a la Terra serà una de les milers llençades a l’espai en diferents direccions, carregades amb gent a la recerca d’un planeta habitable i lliure.

S’acordà un protocol per evitar confrontacions, cada nau era enviada a un sistema on hi havia la possibilitat de trobar un planeta habitable. Si no es trobava cap planeta o aquest fos ja habitat s’intentaria obtenir combustible i es cercaria en un altre sistema, sinó la missió fracassaria, el fracàs suposaria la mort de tot el passatge i la tripulació.