divendres, 9 d’octubre del 2009

Nobel de la pau

Distingits i honorables membres del l’Institut Nobel:

Una vegada analitzats els motius i circumstàncies que han portat a atorgar el Premi Nobel de la Pau al senyor Barack Obama, al que, de debó, respecto i admiro i en tinc posades moltes esperances, crec que puc promoure una candidatura sense que ningú em pugui criticar, ni molt menys deixar de prendre’m seriosament.

La dita candidatura seria la de la meva filla de quatre anys i la presento per al premi Nobel de la Pau. Per constatar que és mereixedora del dit premi els hi explicaré que ahir em va dir, categòricament: Papa, les armes són dolentes. Davant d’aquesta afirmació no vaig poder fer més que abraçar-la i fer-li un gran petó.

I és per això que crec que és mereixedora del dit guardó, per la qual cosa els encoratjo a que la considerin seriosament.


(M’agrada Obama, però que li donin el Nobel de la Pau és ridícul).

12 comentaris:

Striper ha dit...

A politica hi han tantes coses ridicules, amb el gran exercit dels eeuu i ..

Ferran Porta ha dit...

Sí que ho és, sí. Em sembla que fins i tot els pro-Obama hi estem d'acord. Fins i tot gosaria dir que ell també n'està, d'acord: només cal fixar-se en la seva cara, quan ha comparegut davant la premsa, i en les seves paraules. Bàsicament no s'ho acaba de creure.

En fi, que sigui per una bona causa, i per l'esperança d'una feina ben feta, pel bé de tots!

Joana ha dit...

Jo, malgrat que estic encantada que sortis de president, també ho he trobat del tot excessiu.
On es pot votar per la teva filla?, segur que és un encant!

Ana ha dit...

Aquí al pais de l'Obama ho hem comentat amb alguns americans i corre la teoria de que li han donat a ell perquè així tindrà més pressió en fer les coses ben fetes i sense fer servir la força...
A veure si és veritat, que aquests noruecs són tan llestos que el que han fet ha estat agafar al president pels co... amb el premi, a part de premiar-ho per la feina que porta feta fins ara.

Josep B. ha dit...

Stripper:El problema de la política és que ens afecta, volem-ho o no.

Ferran: Efectivament el més descol·locat sembla haver estat ell, així sigui un signe del seu sentit comú.

Joana: Francament no tinc ni idea de tots els tràmits, tanmateix gràcies. ;)

Ana: Benvinguda, no crec que sigui tant per posar-li pressió sinó perquè per alguna raó tots els altres candidats els hi produïen problemes (Massa nacionalista, massa d'esquerres, massa de dretes, massa internacionalista ...) Penso, i parlo del aque li ho han atorgat, que hi ha més de covardia que d'il·lusió.

Tanmateix desitjo que d'aquí a vuit anys, quan acabila seva segona legislatura, Obama sigui mereixedor del títol que ara li han atorgat d'una manera tan absurda.

kika ha dit...

jo tampoc ho he entés. de fet, ho vaig haver de comprobar varies vegades, ja que estava convencuda que havia de ser una broma...

després, pensant.hi, potser és que no han pogut trobar ningú altre per a donar-li el premi... i encara és més fotut.
la teva filla deu ser molt amunt a la llista... però potser no li ho han donat per massa jove :-)

Eduard ha dit...

Hola Josep.

Els del Nobel han perdut una oportunitat excel·lent per a fer un homenatge a qui de veritat si que s'ho mereix, el Vicente Ferrer, però que hi farem en això del nobel suposo que també hi deuen comptar els Lobbys.

Salut i €

Anònim ha dit...

Es millor donar-li el premi ara i que estigui obligat a ser-ne digne que no quan estigi al asil i tan sols el pugi penjar a un estant!

Es un galardó més que merescut!!!

Anònim ha dit...

Per cert he fet un post de resposta al teu:
http://glamboy69.wordpress.com/2009/10/15/perque-obama-mereix-el-nobel-de-la-pau/

Josep B. ha dit...

Kika: Crec que el problema està més lligat a qüestions polítiques.

Eduard: Desgraciadament el Nobel no el donen a títol pòstum, però també en tenen la Viki Sherpa i han passat d'ella.

Glam: Tot i que tinc moltes esperances en la gestió d'Obama és com si t'haguessin donat el títol d'arqueòleg en començar la carrera.

Núr ha dit...

Estic del tot d'acord amb tu! Per molt bones intencions que tingui, el president d'un país on encara és vigent la pena de mort i que té un exèrcit com el que té no pot ser mereixedor d'aquest premi! Per l'amor de déu!

On cal signar a favor de la candidatura de la teva nena?

Josep B. ha dit...

Núr: De fet no tinc ni idea de com votar per la meva filla,però la intenció s'agraeix :)