divendres, 5 de juny de 2009

El meu vot europeu

Jo, des de que tinc memòria, sóc europeista. Sí, sense cap dubte, penso, estic convençut, que una Europa ben dissenyada serà l’única sortida al futur que se’ns obre. Dit això, i convençut que segueixo sent un europeista fins al moll de l’os, vull fer-vos partícip del meu vot aquest cap de setmana.

No votaré als senyors del PP per una senzilla raó, escoltar Oreja i Vidal em produeix arcades, directament, no són de gent dretes són neo feudalistes que tracten de passar per liberals.

No votaré al PSOE/PSC/PSE/PSG/PSPV... perquè tot i que el que diuen sona bé; no us ho negaré; parlen molt i no fan res del que diuen. A més és un partit que va assolir el poder per una carambola quan encara havien d’aconseguir un líder en condicions i no el que tenen ara. (Què si van guanyar és perquè els del PP s’ho van buscar a preu fet, ningú no es pensi ara que dono suport a cap estupidesa conspiranoide).

No votaré CIU, tot i que entraria dins les possibilitats, no ho faré perquè al capdavant encara hi ha un senyor que es va tancar a un hotel durant hores amb un altre senyor, i ens van acabar estafant a tots. Quan aquest senyor sigui fora, parlarem, perquè la C encara però la U em fa una mica de basarda.

No votaré Iniciativa, perquè ja fa molts anys que van perdre tot el valor que els hi veia, tot i que el seu programa no em desagrada, però els hi manca efectivitat, serietat, i saber diferenciar entre criticar una actitud i defensar l'indefensable.

No votaré Esquerra, tot i que darrerament era el que votava, malgrat el seu programa per a Catalunya és el meu en quasi tot, però aquesta vegada, pe aquestes eleccions, per aquest objectiu no em serveixen, dubto que a Europa puguin fer el que no poden fer aquí.

Per altra banda penso que Europa necessita un revulsiu, potser hauria de dir els polítics europeus, cal fer-los cagar-se a les calces, cal acollonir-los d’una vegada perquè s’ho prenguin seriosament, que recordin que se’ns deuen a NOSALTRES, no a les multinacionals, no als consorcis, no als interessos econòmics de bancs i multinacionals.

Cal fer una constitució europea, sí, però cal fer-la i cal aprovar-la com a un sol poble, no pas com un club de països, Cal fer-la i votar-la tots a l’hora, que sentim d’una vegada que Europa és alguna cosa, cal eliminar la opció a votar al parlament europeu en dies diferents depenent del calendari del país, aquí no ens acceptarien votar al “Congreso” dos dies abans o després perquè no se’n ajusta el calendari.

Cal fer una constitució social, eliminant qualsevol referència a la religió, fora del dret a creure el que cadascú vulgui, dibuixar d’una vegada on acaba i on comença Europa, deixant clar quins països poden entrar i quins no i en quines condicions. Ho sento, però feu una ullada a Eurovisió, salvant les distàncies, si és “euro” que pinten, amb tots els respectes, Azerbaian i Armènia, països plenament asiàtics? o en cas contrari perquè no hi són Iran i Irak?

Després de tots aquest raonaments, i veient que cap dels partits que es presenten intentaran ni tan sols assolir aquests objectius, com què desconfio del vot en blanc; hauria de ser obligatori considerar els vots en blanc com una llista més i que els escons quedessin buits, fins i tot ostensiblement assenyalats per a advertència als polítics; així doncs cercaré una llista, el més esbojarrada possible; desgraciadament aquí no es presenta el Partit Pirata; per tal de castigar, amb el meu humil vot, tots els que no han sabut fer la feina fins ara.

12 comentaris:

plugim constant ha dit...

Jo ja fa anys que no voto. En cap elecció. Des que vaig comprovar que els partits petits amb representació (llegeixi's IC i ERC) van tocar poder i vaig comprovar empiricament que tot és un joc al que juguen un grupet de persones (en el que no hi som la immensa majoria) i que tant se'l hi refot el que pugui pensar gent com tú o com jo. Jo espero d'esquena a aquest món a que aparegui un moviment que pugui trasformar aquest sistema de soca-rel. Ei! que estic ben asseguda perque trigarà. Salut!

Rafel ha dit...

El problema és que els simpatitzants de cert partit de dreta no s'abstenen mai!!! Jo faré un esforç i votaré. Cap partit és perfecte, però a Europa es juguen moltes coses. O es que ningú es recorda quan volien nominar com comissari europeu l'inefable ultradretà, ultracatòlic homòfob i sexista Rocco Butiglione o de quan volien aprovar la setmana laboral de 65 hores???

Gabriel ha dit...

Subscriuria ara mateix tot el que dius en el post i també subscriuria ara mateix el comentari d'en Rafael.
Últimament he llegit molts blocs on el que impera és un discurs euroescèptic i anti-tot.
M'ha emocionat llegir almenys algú que diu que és europeïsta.
Després de molts dies de llegir articles i posts molt incendiaris, realment m'ha agradat llegir el teu post.Si més no és honest, creïble i transparent.

Joana ha dit...

A la força et fan desencantar. Vaig estar anys sense votar, en les últimes dues eleccions, crec, que he votat, però pel que dieu, perque hi ha uns que mai deixen d'anar a votar. I diumenge no sé pas que faré. Estaria molt, però que bé, que els vots en blanc comptessin i quedessin els escons buits, com també estaria bé que l'abstenció també quedés representada d'alguna forma.

kika ha dit...

després de llegir aquest post tindria molt calr que votar si t'hi presentessis tu... ets el que molts estem esperant!

Joana ha dit...

Jo, declarada "sociata" malgrat moltes decepcions, moooooltes, si votaré, a tu et produeix "arcades", jo vomito directament.
Però soc d'esquerres i per tal d'evitar, ni que sigui amb el meu petit vot, que en Rajoy tingui un somriure.... oblido decepcions!!
Petons

Rita ha dit...

M'ha agradat molt aquest post i el subscric en gran part.

No podem oblidar a qui afavoreix l'abstenció. Votem, sobretot!
Una abraçada i bon capde!

Anònim ha dit...

Els partits extraparlamentaris freaks tan sols serveixen per que els que treballem fent el recompte ens fem un tip de riure i sortim més tard!!

Pensat'ho bé!!

Anònim ha dit...

Si el pp et dona arcades, imaginat com estem els valencians que no som del pp, estos dies es respira un tufo franquista que em donen ganes d´agafar a més d un i trencarli el cap, pero com sempre a callar.

zel ha dit...

Jo, noi, he fet el que mai havia fet, he passat de votar,amb molta recança, però els engego a tots a pastar fang, apa.

LLuNa ha dit...

Iniciativa Internacionalista era una bona opció :)

Ferran ha dit...

Vot europeïsta el meu, vot. Passar és la forma més errònia de participar (perquè 'participar' hi participem igual, de la societat: votant, i no fent-ho).

Espero que trobessis els teus Pirates particulars... i que entre tots aconsegueixin aturar els conservadors.